150% Bonus Καλωσορίσματος
Αξιολόγηση

Στοίχημα στο ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο, stoiximatikesetairies.tv

Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα διαφωνήσει πως το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη. Το ποδόσφαιρο παίζεται σε όλες τις ηπείρους και είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις κάποιον κάπου που να μην το γνωρίζει.

Για τους λάτρεις του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο, από τη δημοφιλία του αγαπημένου τους σπορ προκύπτουν πολλές δυνατότητες. Οι στοιχηματικές εταιρίες, ακολουθώντας τη δυναμική του αθλήματος, το προσφέρουν στους πελάτες τους με πάρα πολλές επιλογές, τόσο από άποψη εύρους πρωταθλημάτων και διοργανώσεων, όσο και από άποψη αγορών και στοιχημάτων.

Επίσης, σε αυτό προσφέρονται συνήθως καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τα άλλα αθλήματα, ενώ και τα όρια στοιχηματισμού είναι σημαντικά υψηλότερα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το στοίχημα στο ποδόσφαιρο.

 

Τι τύποι στοιχημάτων υπάρχουν για το ποδόσφαιρο;

Τα κύρια στοιχήματα στο ποδόσφαιρο είναι στο τελικό αποτέλεσμα, το χάντικαπ, το under – over και το ακριβές σκορ. Όμως δεν υπάρχουν μόνο αυτά φυσικά. Για παράδειγμα, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία, οι στοιχηματικές προσέφεραν περισσότερες από 400 αγορές στους πελάτες τους.

Τελικό αποτέλεσμα εννοούμε το νικητήριο σημείο στο τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα ή και διπλή ευκαιρία. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του τελικού του Euro 2021, τα πιθανά τελικά αποτελέσματα ήταν τα εξής:

1 – Νίκη της Αγγλίας

Χ – Ισοπαλία

2 – Νίκη της Ιταλίας

1Χ – Νίκη της Αγγλίας ή ισοπαλία

2Χ – Νίκη της Ιταλίας ή ισοπαλία

12 – Νίκη της Αγγλίας ή της Ιταλίας

Να θυμάστε πως οι αποδόσεις για τη διπλή ευκαιρία είναι συνήθως πολύ χαμηλές, ειδικά για το 12. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που οι παίκτες προτιμούν τις περισσότερες φορές την αγορά της απλής νίκης.

Όσο για τα παιχνίδια αποκλεισμού που μετά τα 90’ ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, διαδικασία πέναλτι, οι εταιρίες προσφέρουν αγορά που περιλαμβάνει και αυτά τα ενδεχόμενα, όμως οι αποδόσεις για αυτή είναι χαμηλότερες. Αν για παράδειγμα η νίκη της Ιταλίας για τη κανονική διάρκεια του αγώνα είχε απόδοση 3.01, αυτή για τη νίκη της σε ολόκληρη την αναμέτρηση, συμπεριλαμβανομένων της παράτασης και των πέναλτι, θα έπεφτε στο 2.01.

Χάντικαπ εννοούμε το στοίχημα με το οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να προβλέψουμε τη διαφορά των γκολ με την οποία θα νικήσει ή θα χάσει κάποια από τις δύο ομάδες. Το χάντικαπ μπορεί να είναι αρνητικό ή θετικό.

Όταν επιλέγουμε αρνητικό χάντικαπ (π.χ. -1.5), για να κερδίσουμε θα πρέπει η ομάδα που επιλέξαμε να κερδίσει με περισσότερα τέρματα διαφοράς από το χάντικαπ που έχουμε παίξει. Όταν επιλέγουμε θετικό χάντικαπ (π.χ. +1.5), για να κερδίσει το στοίχημα μας θα πρέπει η ομάδα μας να μην χάσει με διαφορά τερμάτων μεγαλύτερη από το χάντικαπ που παίξαμε.

Για παράδειγμα: Στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Γουεστ Χαμ. Η απόδοση για νίκη της Σίτι είναι πολύ χαμηλή, οπότε αναζητώντας καλύτερη απόδοση κοιτάμε τα χάντικαπ. Καταλήγουμε στο -2.5 της Σίτι, το οποίο σημαίνει πως για να κερδίσει το στοίχημα μας θα πρέπει να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη από 2.5 γκολ, δηλαδή με 3 ή περισσότερα. Το παιχνίδι λήγει με 4-0, οπότε το ποντάρισμα μας κερδίζει.

Παράδειγμα 2: Ας δούμε την αντίστροφη περίπτωση. Ας πούμε πως στο παιχνίδι των ίδιων ομάδων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, περιμένουμε τη Γουεστ Χαμ να είναι αρκετά πιο ανταγωνιστική στο γήπεδο της, όπου παίζει πολύ πιο αμυντικά. Πιστεύοντας πως δεν θα χάσει με πάνω από 1 γκολ διαφορά, η επιλογή μας αυτή τη φορά είναι το +1.5 της Γουεστ Χαμ. Δυστυχώς και παρόλο που είχε μειώσει σε 1-2 κατά τη διάρκεια του αγώνα, τελικά δέχεται ένα τέρμα κοντά στο τέλος και χάνει με 1-3. Το στοίχημα μας χάνει και αυτό, αφού το χάντικαπ που επιλέξαμε καλύφθηκε.

Στην αγορά Under/Over, προσπαθούμε να προβλέψουμε αν το σύνολο των γκολ που θα σημειωθούν στον αγώνα θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το όριο που επιλέξαμε. Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο το πιο συνηθισμένο line για αυτή την αγορά είναι τα 2.5 τέρματα, ωστόσο σε κάποια πρωταθλήματα υπάρχει η τάση για περισσότερα γκολ, οπότε τα όρια ακολουθούν τα στατιστικά και μπορούν να είναι 3.5 ή και πιο σπάνια 4.5.

Για παράδειγμα, αν ποντάρουμε στο over 2.5 και σημειωθούν 3 ή και περισσότερα τέρματα στο παιχνίδι, το στοίχημα μας θα κερδίσει. Προφανώς με 2 ή λιγότερα θα χάσουμε.

Εκτός των 1.5, 2.5. 3.5 κλπ, όπου υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα, η νίκη ή η ήττα, στα over – under προσφέρονται και ακέραια σύνολα όπως 2, 3, 4 κλπ. Αυτά λειτουργούν όπως και τα δεκαδικά, μόνο που υπάρχει και το ενδεχόμενο τα γκολ που θα σημειωθούν να είναι ίσα με το όριο που επιλέχθηκε. Σε αυτή τη περίπτωση το ποντάρισμα επιστρέφεται.

Για παράδειγμα, στο over 3, αν μπουν 4 ή περισσότερα γκολ το στοίχημα κερδίζει, με 2 ή λιγότερα χάνει, ενώ αν σημειωθούν ακριβώς 3 γκολ το ποντάρισμα θα επιστραφεί.

Υπάρχουν επίσης και τα σύνολα ομάδας. Σε αυτά επιλέγουμε ξανά ανάμεσα σε over και under, μόνο που το στοίχημα αναφέρεται στα γκολ μίας από τις δύο ομάδες, με τα γκολ της αντιπάλου να μην παίζουν κανέναν ρόλο στο ποντάρισμα μας.

Ακριβές σκορ. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του. Σε αυτή την αγορά προσπαθούμε να προβλέψουμε το σκορ με το οποίο θα λήξει ο αγώνας στον οποίο στοιχηματίζουμε. Προφανώς πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες αγορές για να παίξει και να κερδίσει κανείς, όμως οι αποδόσεις είναι αντίστοιχες της δυσκολίας της. Η ίδια αγορά, όπως και οι περισσότερες πλέον προσφέρεται τις περισσότερες φορές και για το ημίχρονο του αγώνα.

Εκτός αυτών, υπάρχουν κι άλλες πολλές αγορές που προσφέρονται από τις στοιχηματικές εταιρίες που αφορούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα ενός αγώνα. Πότε θα μπει το πρώτο ή το τελευταίο γκολ, ποια ομάδα ή ποιος παίκτης θα τα σκοράρει, πόσα κόρνερ θα σημειωθούν και ποια ομάδα θα κερδίσει τα περισσότερα, ποιο από τα παρακάτω θα συμβεί ή όχι: πέναλτι, αποβολή και άλλα πολλά. Οι αγορές πλέον είναι πάρα πολλές, οπότε το αν θα ασχοληθεί κανείς και με πόσες έχει να κάνει με τον χρόνο που προτίθεται να αφιερώσει στη μελέτη του κάθε αγώνα.

 

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη πριν ποντάρετε στο ποδόσφαιρο;

  1. Τα προηγούμενα αποτελέσματα των δύο ομάδων. Η φόρμα στην οποία βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Κάποιες ξεκινούν καλά τη σεζόν, άλλες κάνουν κοιλιά στη μέση της χρονιάς, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που στο τέλος του πρωταθλήματος βρίσκουν ρυθμό και παίζουν τη καλύτερη τους μπάλα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να ξέρουμε πως τα πηγαίνει μία ομάδα τελευταία και γενικά τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι δύο αντίπαλοι του αγώνα που μας ενδιαφέρει.
  2. Η προϊστορία που έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια οι δύο ομάδες. Είναι περίεργο, όμως ακόμα και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα υπάρχει ένας διαχρονικά δύσκολος αντίπαλος μέχρι και για τις ισχυρότερες ομάδες. Για κάποιες άλλες υπάρχει μία αντίπαλος που θα κάνουν τα πάντα για να τη κερδίσουν. Οι λόγοι μπορεί να είναι μία αντιπαλότητα τοπικού χαρακτήρα, ή κακές σχέσεις που μπορεί να προκλήθηκαν από ένα σκληρό παιχνίδι που έγινε κάποτε μεταξύ τους.
  3. Ενδεκάδες. Ένας ακόμα βασικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο προτίθενται να παραταχθούν οι δύο ομάδες. Αν υπάρχουν τραυματίες ή νέοι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να ενσωματωθούν στην ομάδα, όλα μπορούν να παίξουν ρόλο. Οι προπονητές έχουν και αυτοί σημασία προφανώς, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ένας νεοπροσληφθής προπονητής δίνει ώθηση σε μία ομάδα.
  4. Το γήπεδο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται ο αγώνας. Οι περισσότερες ομάδες αποδίδουν καλύτερα στην έδρα τους όπου έχουν και την υποστήριξη των οπαδών τους. Υπάρχουν και ορισμένες που τις βολεύει να παίζουν με αντεπιθέσεις όντας το εκτός έδρας αουτσάιντερ του παιχνιδιού. Αυτά είναι στοιχεία που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
  5. Το κίνητρο. Το αναφέρουμε τελευταίο, ωστόσο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όπως και σε όλα τα αθλήματα. Το κίνητρο των ομάδων εξαρτάται από πολλά πράγματα που τη κάνουν να ενδιαφέρεται περισσότερο ή λιγότερο για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δίνοντας το αντίστοιχο βάρος. Ένα παιχνίδι που κρίνει μία θέση για το Champions League της επόμενης περιόδου έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία από κάποιο στη μέση της σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για μία ομάδα που προσπαθεί να σωθεί από τον υποβιβασμό. Γενικά, παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν μία ολόκληρη σεζόν ή κατά πολύ τα έσοδα μιας ομάδας, σίγουρα θα επηρεάσουν την απόδοση των παικτών της και τελικά ίσως το αποτέλεσμα ολόκληρου του αγώνα.

Συμπερασματικά, αυτό που παίζει περισσότερο ρόλο, είναι να γνωρίζουμε το ίδιο το παιχνίδι και του κανονισμούς του, αλλά και να δίνουμε την απαραίτητη σημασία στη μελέτη του κάθε αγώνα στον οποίο θέλουμε να ποντάρουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα λάθη, που αντιστοιχούν σχεδόν πάντα σε χαμένα πονταρίσματα.

Η καλύτερη συνταγή για να στοιχηματίσετε στο ποδόσφαιρο, είναι να συνδυάσετε την αγάπη σας για το άθλημα με καλή γνώση των κανόνων του στοιχήματος αλλά και πολλή και καλή μελέτη του κάθε αγώνα που θέλετε να ποντάρετε.